WSPÓLNOTOWY WYMIAR AKTYWIZMU W NARRACJACH AKTYWISTEK I AKTYWISTÓW TRZECH POKOLEŃ - Bilon, Anna (Adult Education Discourses, 2019)
W artykule podjęta została kwestia wspólnotowego wymiaru aktywizmu społecznego oraz znaczenia, jakie aktywiści społeczni nadają innym ludziom. Na podstawie wywiadów narracyjnych autorka wyróżnia trzy aspekty wymiaru wspólnotowego: „bycie z”, „bycie przeciwko” i „bycie dla” innych (ludzi). Przeprowadzone badania i analizy są poszerzeniem wiedzy o polskim aktywizmie społecznym.